Korte voorstelling

Korte geschiedenis


De geschiedenis van Synchro Club Bree gaat terug tot midden jaren 80. In 1984 volgden enkele zwemfanaten de cursus "Initiator Kunstzwemmen", georganiseerd door BLOSO. Deze cursus gaf hen de nodige motivatie om een eigen club op te richten in Bree. Na een aarzelende start werd er stap voor stap gebouwd aan de toekomst van onze club. De vele jaren hard werk resulteerde tot een respectabele club die behoort tot de top in België. Momenteel telt onze club zo'n 85 leden en 12 gemotiveerde trainsters.

Tot wie richten we ons


Onze club richt zich tot meisjes en jongens (5-8 jaar) die 25 meter schoolslag kunnen zwemmen. Bijkomend wordt er tijdens een initiatieles een kleine test afgenomen vooraleer men kan starten. Deze startdagen organiseren wij jaarlijks in september. Van deze basis wordt de opleiding gestart.

Het begin van de opleiding bestaat uit het aanleren van de verschillende zwemslagen zoals crawl, rugcrawl, dolfijn en schoolslag. Hierop volgt dan het aanleren van de basistechnieken van het Artistiek Zwemmen. Wanneer de meisjes deze voldoende onder de knie hebben, wordt begonnen met het aanleren van de technische oefeningen.

Groepen


Net zoals andere sporten bestaat in het Artistiek Zwemmen volgens leeftijd. Vanaf de miniemen wordt er deelgenomen aan wedstrijden.

Starters 1+2basisgroep - beginnelingen
Novicen 1+2basisgroep - gevorderden
Miniemen8 -12 jaar
Kadetten13 -15 jaar
Junioren16 -17 jaar
Senioren+18 jaar
Masters+25 jaar
Girls  / Ladies recreatieve groepen

Lidgeld


Jaarlijks wordt, afhankelijk van de leeftijdsgroep, lidgeld betaald. Nieuwe leden (van 5 tot 8 jaar) mogen 3 gratis kennismakingslessen volgen.

Een tweede lid van eenzelfde gezin krijgt 12,50 euro en een derde lid 25 euro korting.

Wedstrijd uitslagen


Wedstrijd uitslagen

Hier vind je de officiele uitslagen van de voorbije wedstrijden...

Lees meer

Activiteiten


Agenda

Neem hier een kijkje voor al onze voorbije en geplande activiteiten ...

Lees meer

Get in touch


Sponsors

Een vraag, opmerking of sugestie? Aarzel niet en stuur ons een berichtje...

Contact

Copyright © 2019 Synchro Club Bree vzw

Privacy  |   Gebruiksvoorwaarden  |   Cookiebeleid

top